OVNSTEGT LABEL ROUGE KYLLING – STEGT HJERTESALAT – ÆBLE/SENNEPSSAUCE – NYE KARTOFLER MED ET CITRUSTWIST

INGREDIENSER:

1 hel Label Rouge fritgående kylling

1 bundt timian

2 spsk. smør

1 spsk. flagesalt (Maldon)

 

500 g små kartofler

1/2 bdt. persille

1 citron

1 hvidløg

2 spsk. salt

 

Saucen: 

2,5 dl æblecider

2,5 dl vand til stegeskyen

2,5 dl. piskefløde

100 g koldt smør

1 spsk. Dijon

1 spsk. grov sennep

 

2 hjertesalat

2 spsk. olie

Salt

Fremgangsmåde:

Kyllingen: 

Kom timianen ind i kyllingen fra Label Rouge fritgående kylling, og bind den op med snor, så lårene presses tæt ind til kroppen. Gnid den ind i smør og drys med salt. Kom kyllingen i ovnen ved 250° varmluft, og skru ned med det samme til 180°.

Efter en 1 time kommes vandet ved, og den steger i 15 min. mere.

Tag kyllingen ud, og sigt stegeskyen fra, og brug den i saucen.

 

Kartoflerne: 

Kog kartoflerne med citronen og hvidløget begge delt i to og salt. Drys med hakket persille efter kogning.

 

Saucen: 

Æblecideren koges ind til den halve mængde.

Kom stegeskyen ved sammen med fløden, og koges ind i ca. 5 min.

Pisk smør i og kom sennep i og smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Del salaterne ned igennem midten, så stokken er intakt. Skyl og tør dem godt.

Kort før servering brunes salaterne af på skærefladen i olien på en varm pande. De skal bare lige have lidt farve. Drys med salt.

 

Tip: Hvis kyllingen bindes op som beskrevet, bliver den mere saftig ved stegningen, og kødet på bryst og lår bliver ikke tørt.