OVNSTEGT FRILANDSKYLLING – GRÆSKARPURÉ – stegt og cremet kålsalat

INGREDIENSER:

• 1 hel Label Rouge frilandskylling
• 2 spsk. olie
• 1 spsk. salt
• 1 bundt persille
• 1 citron

Til græskarpuré:
• 1 hokkaidogræskar
• 2 spsk. olivenolie
• 1/2 tsk. tørret chili
• Salt og peber

Til kålsalat:
• 1 palmekål/grønkål
• 1 pak choi
• 2 spsk. olivenolie

Til dressing:
• 2 dl. yoghurt naturel
• 1 fed hvidløg, revet
• 1/2 tsk. tørret chili
• Saft og skal fra citron
• Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kyllingen:
Tænd ovnen på 250° Krydr kyllingen indeni med salt og peber. Kom persille og skiver af citron ind i fuglen. Med snor binder du fuglen stramt sammen, så lårene bliver presset ind mod brystet. Gnid kyllingen ind i olie, og krydr den med salt og peber. Sæt kyllingen ind i ovnen, og skru med det samme ned på 180°. Lad kyllingen stege i 75 min. Tag den ud og lad den hvile i 10 min. inden den skæres ud.

Græskar:
Del græskaret i 2 halve (det skal ikke skrælles) og skrab kernerne ud. Gnid det i olie, og krydr med salt, peber og chili. Kom det med ind i ovnen til kyllingen og lad det bage helt mørt i ca. 45 min. Blend græskarret i en blender og smag til med salt og peber.

Kål:
Den grønne kål vaskes og slynges, så den kan komme på en varm pande i lidt olie. Den skal kun lige slynges rundt i varmen i 1 min. Smag til med salt og peber. Pak choy’en deles i 2 halve, og vaskes og tørres godt. De skal steges på skærefladen, til de er flot stegte. Krydr også her med salt og peber.

Dressing:
Alt til dressingen røres sammen. Server det hele sammen og med dressingen à part, så gæsterne selv kan tage.