FRILANDSKYLLINGELÅR I LYS RAGOUT med honning, citron og hvidvin – farverig couscous.

INGREDIENSER

• 4 hele Label Rouge frilandskyllingelår
• 4-6 gulerødder
• 2-3 løg
• 8 forårsløg
• 1 citron
• 2-3 fed hvidløg
• 1 bundt salvie
• 2-3 spsk. honning
• 1/2 l. hvidvin
• 1/2 liter hønsefond

Til couscous:
• 3 dl. couscous
• 3 dl. vand
• 1 tsk salt
• 2 spsk. rød pesto
• 1 grøn peberfrugt
• 1 rød peberfrugt
• 2 forårsløg
• 1 gulerod
• 1 bundt persille
• 1 citron, skal og saft
• 1 dl. olivenolie

Fremgangsmåde:

Kyllingelår:
Del lårene i 2 stykker hver.
Brun alle stykkerne godt af i en gryde med lidt olie. Kom alle de ordnede grøntsager op i gryden, tilsæt honning, vin og fond. Dækker det ikke helt, kan du tilsætte lidt vand. Krydr godt med salt og peber og kog det op. Læg et låg på, skru ned, og lad det simre i ca. en time.

Coucous:
I mellemtiden forbereder du din couscous. Dæk den tørre couscous med kogende vand og lidt salt i en gryde eller skål. Dæk med låg eller madfilm, så det damper sig selv. Efter 10 min. kan du nemt løsne den ret faste masse med et piskeris. Skær peberfrugt og gulerod i små
tern. Snit forårsløget, og steg det hele af på panden i olivenolie i 2 min. Bland det hele sammen med din couscous og den hakkede persille. Smag ragouten til med salt, peber og evt. mere honning, hvis det er for syrligt. Couscous´en er perfekt til at suge al den dejlige væde, som retten indeholder.
Server ragouten med couscous og drys persille over.