BRAISEREDE LABEL ROUGE KYLLINGELÅR – BLØD POLENTA – MED TOMATSAUTÉ OG EDEMAME

INGREDIENSER:

8 kyllingelår fra Label Rouge fritgående kylling

 

Sautéen:

4 tomater

1 rød peber

1 gul peber

1 skalotteløg

3 fed hvidløg

300 g. edamamebønner

5 spsk. olivenolie

1 tsk. salt og peber

1 dl. hønsebouillon.

 

Polentaen:

2 dl piskefløde

2 dl bouillon

5-6 spsk. minut-polenta

50 g parmesan

Fremgangsmåde:

Brun kyllingelårene fra Label Rouge fritgående kylling af i olie på skindsiden, så de bliver flot gyldne. Krydr med salt og peber.

Kom dem i et ildfastfad sammen med 1 cm. vand i bunden, og dæk med låg eller stanniol, og braiser dem i 45 min. ved 175° varmluft.

 

Sautéen: 

Snit tomater, løg, hvidløg og peberfrugterne i mindre stykker, og steg det hele af i olivenolie, til det hele får ganske lidt farve, men stadig har bid.

Kom edamamebønnerne ved sammen med lidt bouillon. Smag til med salt og peber.

 

Polentaen: 

Polentaen laves ved at koge fløde og bouillon op, og piske lidt af polentaen i ad gangen. Den tykner hurtigt. Lad den stå og trække lidt, og kom så lidt revet parmesan i og smag til med salt og peber. Justér med mere væde eller polenta, hvis den trænger. Den skal være som lind havregrød i konsistensen.

 

Tip: Kyllingelårene er færdige, når du kan mærke, at kødet falder fra benet, ved et let tryk ovenpå skindet.